Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Parówki w cieście wg Ilony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Parówki nie każdemu smakują, ale w połączeniu z ciastem drożdżowym smakują wybornie. Warto więc spróbować.

Parówki w cieście wg Ilony Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Parówki w cieście wg Ilony

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście wg Ilony
W garnku lub misce mieszamy drożdże, mleko( letnie), cukier i odstawiamy aż wyrośnie w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy zaczyn, rozpuszczoną margarynę, jajka, szczyptę soli, wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je i rozcinamy w paski. Parówki kroimy na pół( możemy również zostawić je w całości) i zawijamy je w paseczki ciasta. Układamy na blaszce do wyrośnięcia. Gdy wyroście ciasto na parówkach wstawiamy je do nagrzanego do 160- 170 stopni piekarnika i pieczemy 20- 25 minut. Powinny być złociste na wierzchu.
Parówki w cieście wg Ilony
Z podanych składników zagniatamy ciasto.
Parówki w cieście wg Ilony
Ciasto po rozwałkowaniu kroimy w paseczki.
Parówki w cieście wg Ilony
Parówki zawijamy w cieście i pieczemy w 160- 170 stopniach.

Tagi:

jajko jajka