Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Parówki z pieczarkami w ketchupie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne danie np. na kolację.

Parówki z pieczarkami w ketchupie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki z pieczarkami w ketchupie

 

  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • 5 cienkich drobiowych parówek
  • 30 dkg pieczarek
  • 2 czubate łyżki ketchupu pikantnego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Parówki z pieczarkami w ketchupie
Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na oleju. Z parówek zdjąć osłonki. Parówki pokroić w plasterki. Dodać je do cebuli. Smażyć je kilka minut, co chwilę mieszając, aż się lekko zrumienią. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do parówek, podsmażyć je lekko. Na patelnię wlać pół szklanki wody, dodać ketchup. Wszystko wymieszać. Gotować na małym ogniu, co chwilę mieszając, aż cały płyn odparuje. Chwilkę jeszcze smażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać np. z kromką chleba.
Parówki z pieczarkami w ketchupie
Pokrojona w kostkę cebula rumieniona na oleju.
Parówki z pieczarkami w ketchupie
Pokrojone w plasterki parówki dodane do cebuli i zrumienione.
Parówki z pieczarkami w ketchupie
Pokrojone w półplasterki pieczarki dodane do parówek z cebulą.
Parówki z pieczarkami w ketchupie
Pikantny ketchup dodany razem z wodą do parówek z cebulą i pieczarkami.