olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Parówki z zielonym groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

prosty sposób na kolację lub śniadanie.

Parówki z zielonym groszkiem

Składniki:

Parówki z zielonym groszkiem

 

  • 20dkg parówek lub kiełbasy parówkowej
  • mała puszka zielonego groszku (np. Bonduelle)
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 2dkg tłuszczu
  • mielona papryka

Sposób przygotowania:

Parówki z zielonym groszkiem
Groszek razem z zalewą wylać z puszki do rondelka, dodać soli do smaku, zagotować. Parówki lub kiełbasę parówkową uprzednio pokrajane w krążki dodać do groszku i gotować kilka minut. Stopić tłuszcz na patelni, dodać do niego mąkę, zasmażyć i podprawić potrawę. Przyprawić do smaku mieloną papryką.