migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Parówki zapiekane w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Paróweczki w cieście francuskim zapiekane z serem i papryką. Pyszna przekąska a z dodatkiem sałat równiez pyszny obiadek czy kolacja.

Parówki zapiekane w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki zapiekane w cieście francuskim

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g
  • 8 małych parówek
  • 80 g sera żółtego
  • kawałek papryki
  • sezam i siemię do posypania
  • białko do posmarowania

Sposób przygotowania:

Parówki zapiekane w cieście francuskim
Rozwinąć płat ciasta francuskiego i pokroić na osiem prostokątów. Na każdym prostokącie przy dolnym boku ułożyć parówke. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ułożyć po trochu obok parówki. Paprykę pokroić na paski i ułożyć na serze obok parówki. Ciasto razem z parówką zwinąć w rulon. Na wierzchu posmarować białkiem i posypać ziarnami. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i zapiekać ok 20 minut az ciasto ładnie się zarumieni.
Parówki zapiekane w cieście francuskim
Etap 1 Rozwinąć płat ciasta francuskiego i pokroić na osiem prostokątów. Na każdym prostokącei przy dolnym boku ułożyć parówke.
Parówki zapiekane w cieście francuskim
Etap 2 Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ułożyć po trochu obok parówki.
Parówki zapiekane w cieście francuskim
Etap 3 Papryke pokroić na paski i ułożyć na serze obok parówki.
Parówki zapiekane w cieście francuskim
Etap 4 Wszystko zwinąc w rulon. Na wierzchu posmarować białkiem i posypać ziarnami. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i zapiekać ok 20 minut az ciasto ładnie się zarumieni.

Tagi:

sery ciasto ser