Sposób przygotowania:
Parówki zapiekane w cieście francuskim
Rozwinąć płat ciasta francuskiego i pokroić na osiem prostokątów. Na każdym prostokącie przy dolnym boku ułożyć parówke. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ułożyć po trochu obok parówki. Paprykę pokroić na paski i ułożyć na serze obok parówki. Ciasto razem z parówką zwinąć w rulon. Na wierzchu posmarować białkiem i posypać ziarnami. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i zapiekać ok 20 minut az ciasto ładnie się zarumieni.
![Parówki zapiekane w cieście francuskim Parówki zapiekane w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-zapiekane-w-ciescie-francuskim-253148.jpg)
![Parówki zapiekane w cieście francuskim Parówki zapiekane w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-zapiekane-w-ciescie-francuskim-253149.jpg)
![Parówki zapiekane w cieście francuskim Parówki zapiekane w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-zapiekane-w-ciescie-francuskim-253150.jpg)
![Parówki zapiekane w cieście francuskim Parówki zapiekane w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-zapiekane-w-ciescie-francuskim-253151.jpg)