Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Parówkowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wymyśliłam sobie takie danie żeby coś innego zjeść na kolacje i wszystkim domownikom smakowało. Jest to uboższa wersja ,bo do tego można dodawać różne warzywa np.świeżą paprykę.

Parówkowe leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówkowe leczo

 

  • 3 cebule
  • 9 parówek cienkich
  • 7 pieczarek
  • szczypta soli i pieprzu
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki zielonej pietruszki-nać
  • 2 łyżki śmietany do zagęszczenia.

Sposób przygotowania:

Parówkowe leczo
Na rozgrzanej patelni podsmażam cebulkę , do niej dokładam pokrojone w kostkę pieczarki, doprawiam i duszę. Po chwili wkładam pokrojone w talarki cienkie parówki i wszystko razem smażę. Po podsmażeniu wlewam wody tak żeby nasze składniki przykryto. Gotujemy 10 min. dodajemy przecier pomidorowy i nać pietruszki , gotujemy jeszcze 10 min. Na koniec zagęszczamy śmietaną.
Parówkowe leczo
kroimy cebulkę w cienkie talarki i smażymy na oliwie.
Parówkowe leczo
do podsmażonej cebulki dodajemy pieczarki.
Parówkowe leczo
do cebuli z pieczarkami wkładamy pokrojone parówki.
Parówkowe leczo
pod koniec zalewamy wodą i dodajemy przecier pomidorowy.

Tagi:

leczo danie