Sposób przygotowania:
Kolorowe leczo wg Onego
Do garnka wlewamy 2-3 łyżki oleju, wrzucamy posiekaną cebule i por. Szklimy. Dodajemy marchewkę startą na dużych oczkach tarki i chwilę smażymy. Papryki oczyszczamy z nasion, myjemy i osuszamy. Kroimy w dużą kostkę. Wrzucamy do garnka, smażymy razem warzywa. Parówkową obieramy z osłonek, kroimy na kawałki. Wrzucamy do warzyw. Kukurydzę (użyłem pozostałej z dnia poprzedniego) okrawamy nożem, ziarna wsypujemy do garnka i mieszamy. Dusimy chwilę. Cukinię obieramy i usuwamy nasiona, kroimy w kawałki i dorzucamy do garnka. Gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy pomidory obrane ze skórki i pokrojone na kawałki. Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, paprykami i bazylią. Dusimy razem 15 minut.Danie to podajemy gorące z chlebem, ryżem lub makaronem. Na drugi dzień, odgrzewane jest równie smaczne