zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Parówkowe alla leczo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

szybkie alla leczo na ciepłą kolację

Parówkowe alla leczo Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Parówkowe alla leczo

 

Sposób przygotowania:

Parówkowe alla leczo
Przygotować warzywa, czyli obrać i umyć. Cebulę, paprykę i cukinię pokroić na kawałki a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Parówki po zdjęciu z nich folii pokroić. W garnku rozgrzać olej, wrzucić parówki i podsmażyć a potem dodać cebulę i dalej smażyć. Następnie dodać pozostałe warzywa i smażyć od czasu do czasu mieszając 2 minuty. Do garnka wlać bulion i dodać przyprawy. Wszystko dusić pod przykryciem 10 minut a potem dodać koncentrat i dokładnie wymieszać a potem doprowadzić do wrzenia. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią powstały sos. Gotowe alla leczo podawać na gorąco z pieczywem, ja podałam z domowych chlebem.
Parówkowe alla leczo
przygotowac wszystkie warzywa i parówki ...
Parówkowe alla leczo
do podsmażonych składników dodać bulion i przyprawy i dusić wszystko kilka minut