lenazkiw

lenazkiw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Parówkowe miotełki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Parówkowe miotełki

Składniki:

Parówkowe miotełki

 

  • 20 dag parówek
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka keczupu
  • listki świeżej bazylii

Sposób przygotowania:

Parówkowe miotełki
Na bardziej eleganckie okazje z parówek można przygotować tzw.
"miotełki"; każdą parówkę kroimy w poprzek na 2-3 części i nacinamy na krzyż końcówki. Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy na niewielkim ogniu do chwili kiedy "rożki" się rozchylą. Podajemy z keczupem i musztarda, w rożki wkładając zielone listki bazylii.