dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Parzybroda

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupka z kapusty włoskiej...;]

Parzybroda

Składniki:

Parzybroda

 

  • 1/2 kapusty włoskiej
  • 50 dag ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 i 1/2 litra wywaru z kości i mięsa
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz
  • nasiona kopru
  • przyprawa do zupy

 

Sposób przygotowania:

Parzybroda
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. kapustę opłukać i poszatkować lub pokroić w kostkę wielkości łazanek. Wraz z ziemniakami ugotować w wywarze warzywnym, dodając pokrojoną w kostkę cebulę i nasiona kopru. Gdy warzywa będą miękkie zagęścić zawiesiną z mąki i wody, zagotować i przyprawić do smaku sola, pieprzem i przyprawą do zupy.