Sposób przygotowania:
Parzybroda z parówkami
Przygotowanie:
Obrane ziemniaki pokrajać w kostkę,włożyć do naczynia,zalać wrzącą wodą,aby je zakryła.Na ziemniakach rozsypać drobno pokrajaną cebulę,posolić do smaku,gotować.Po kilku minutach gotowania dodać pokrajaną w kostkę kapustę włoską,oprószyć solą,pieprzem i nasionami kopru.Gotować,nie mieszając potrawy.Miękkie warzywa oblać stopioną słoniną ze skwarkami,wymieszać.Obrane z osłonek parówki włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem,przykryć,ogrzewać,potrząsając,na niewielkim ogniu,aby parówki obsmażyły się ze wszystkich stron.Na rozłożonej na talerzach parzybrodzie ułożyć po jednej parówce.
Obrane ziemniaki pokrajać w kostkę,włożyć do naczynia,zalać wrzącą wodą,aby je zakryła.Na ziemniakach rozsypać drobno pokrajaną cebulę,posolić do smaku,gotować.Po kilku minutach gotowania dodać pokrajaną w kostkę kapustę włoską,oprószyć solą,pieprzem i nasionami kopru.Gotować,nie mieszając potrawy.Miękkie warzywa oblać stopioną słoniną ze skwarkami,wymieszać.Obrane z osłonek parówki włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem,przykryć,ogrzewać,potrząsając,na niewielkim ogniu,aby parówki obsmażyły się ze wszystkich stron.Na rozłożonej na talerzach parzybrodzie ułożyć po jednej parówce.