A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Parzygąbki Marysi z rodzynkami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Koniec m-ca,przed wypłatą,niedziela,a dzieciaki domagają się czegoś słodkiego.Znacie?Ja buszuję wtedy po szafkach i oto efekt.

Parzygąbki Marysi z rodzynkami

Składniki:

Parzygąbki Marysi z rodzynkami

 

  • pół opakowania chlebka Wassa
  • 1 szklanka płatek kukurydzianych
  • 1,5 szklanki płatek Fitnes
  • 0,5 łuskanych pestek słonecznikowych
  • 1 jajko
  • 3 łyżki miodu naturalnego
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka masła
  • 1 szklanka cukru brązowego
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 szklanki sparzonych rodzynek
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Parzygąbki Marysi z rodzynkami
Wszystkie suche produkty przepuszczamy przez maszynkę(płatki,chlebek,słonecznik).Do suchych składników dosypujemy cynamon i proszek do pieczenia,mieszamy.Następnie dodajemy jajko,miód,masło orzechowe i masło zwykłe,oraz cukier,wyrabiamy na zwartą masę.W razie potrzeby możemy dodać jeszcze łyżkę miodu,na koniec dodajemy rodzynki.Dłońmi formujemy spłaszczone kuleczki i układamy w niewielkich odstępach na blaszce.Pieczemy w temp. 180* przez 15 minut.
Smacznego.

Tagi:

jajko jajka