Sposób przygotowania:
Serniczek na zimno- Biała dama
Serki homogenizowane utrzeć razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Serki połączyć z ubitą na sztywno śmietaną 30 %.
Żelatynę spożywczą rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody,wystudzić a następnie wlać do masy serowej i wymieszać.
Do masy dodać rodzynki zalane wcześniej gorącą wodą i odsączone.
Boki tortownicy o średnicy 22 cm,leciutko wysmarować masłem.
Masę przełożyć do tortownicy, włożyć do lodówki na 1,5 - 2 godzin.
W między czasie galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.
Sernik wyjąc z lodówki, na wierzchu ułożyć plasterki banana i zalać ostudzoną lekko tężejącą galaretką.
Ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Rada;
przygotowanie + czas chłodzenia,
szklanka o pojemności 250 ml,
banany możemy zastąpić ananasem.
Serki połączyć z ubitą na sztywno śmietaną 30 %.
Żelatynę spożywczą rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody,wystudzić a następnie wlać do masy serowej i wymieszać.
Do masy dodać rodzynki zalane wcześniej gorącą wodą i odsączone.
Boki tortownicy o średnicy 22 cm,leciutko wysmarować masłem.
Masę przełożyć do tortownicy, włożyć do lodówki na 1,5 - 2 godzin.
W między czasie galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.
Sernik wyjąc z lodówki, na wierzchu ułożyć plasterki banana i zalać ostudzoną lekko tężejącą galaretką.
Ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Rada;
przygotowanie + czas chłodzenia,
szklanka o pojemności 250 ml,
banany możemy zastąpić ananasem.