Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Pascha w pucharkach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny, wielkanocny deser, który można podawać także w ciągu roku. Jest bardzo słodki, smakuje dzieciom i dorosłym

Pascha w pucharkach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pascha w pucharkach

 

  • 250 g sera twarogowego,
  • 2 łyżeczki rodzynek
  • 4 suszone morele,
  • 2 łyżeczki kandyzowanych owoców,
  • 2 łyżeczki migdałów,
  • 1 łyżeczki orzechów laskowych,
  • 1 żółtko,
  • 6-7 łyżek cukru pudru,
  • 3 łyżki płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Pascha w pucharkach
Ser twarogowy mielimy 3 razy w maszynce. Można użyć od razu sera zmielonego. Orzechy laskowe i migdały drobno siekamy. Morele i rodzynki kroimy w kostkę. Do sera dodajemy cukier puder i żółtka, ucieramy całość aż do uzyskania kremowej konsystencji. Do masy dodajemy posiekane owoce i orzechy, owoce kandyzowane i mieszamy. Masę przekładamy do dwóch pucharków. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni aż do zarumienienia. Gdy ostygną dekorujemy nimi deser. Pucharki odstawiamy do lodówki do stężenia. Smacznego ;)
Pascha w pucharkach
Owoce kroimy w kostkę, orzechy i migdały siekamy.
Pascha w pucharkach
Do sera dodajemy cukier puder i żółtka, ucieramy całość aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Pascha w pucharkach
o masy dodajemy posiekane owoce i orzechy, owoce kandyzowane i mieszamy