Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pasiasta kaszka manna z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Moje dzieci czekoladę widziałyby najchętniej w każdym deserze. Zwykła kasza manna z dodatkiem czekolady zmienia się w słodką ucztę nie tylko dla dzieciaków:)

Pasiasta kaszka manna z czekoladą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasiasta kaszka manna z czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Pasiasta kaszka manna z czekoladą
Mleko przelać do garnka. Dodać do niego cukier waniliowy i zagotować. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 3 minuty, nie przerywając mieszania. Ugotowaną kaszę podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać połamaną na mniejsze kawałki mleczną czekoladę. Dokładnie wymieszać, żeby czekolada się roztopiła i połączyła z kaszą. Do drugiej części dodać białą czekoladę i również dokładnie wymieszać. Na środek 2-3 dużych talerzy wyłożyć po 2 łyżki ciemnej kaszy. Na środek wyłożyć po 2 łyżki jasnej kaszy. I tak wykładać na przemian, raz ciemną kaszę, a raz jasną (za każdym razem wlewając kaszę na środek). Dowolnie udekorować. 
Pasiasta kaszka manna z czekoladą
Kaszka manna ugotowana na mleku z cukrem waniliowym.
Pasiasta kaszka manna z czekoladą
Połamana na mniejsze kawałki mleczna czekolada dodana do jednej części kaszy.
Pasiasta kaszka manna z czekoladą
Kawałki białej czekolady dodane do drugiej części kaszy.