Sposób przygotowania:
Pasiasta kaszka manna z czekoladą
Mleko przelać do garnka. Dodać do niego cukier waniliowy i zagotować. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 3 minuty, nie przerywając mieszania. Ugotowaną kaszę podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać połamaną na mniejsze kawałki mleczną czekoladę. Dokładnie wymieszać, żeby czekolada się roztopiła i połączyła z kaszą. Do drugiej części dodać białą czekoladę i również dokładnie wymieszać. Na środek 2-3 dużych talerzy wyłożyć po 2 łyżki ciemnej kaszy. Na środek wyłożyć po 2 łyżki jasnej kaszy. I tak wykładać na przemian, raz ciemną kaszę, a raz jasną (za każdym razem wlewając kaszę na środek). Dowolnie udekorować.