Sposób przygotowania:
Deser z kaszki w pomarańczy
Gotujemy kaszkę na mleku, dodajemy masło, kakao - mieszamy dokładnie. Pomarańcze myjemy dokładnie i przecinamy poziomo. Z górnej części wyjmujemy miąższ i pozostawiamy do dekoracji. Z dolnej wyjmujemy miąższ i odkładamy do przygotowania sosu. Obieramy miąższ z białych błon i siekamy drobno. Dolne części skórki pomarańczy czyścimy z resztek i nacinamy w ząbki , gdyż będą naszymi miseczkami. Na rozgrzaną patelnię wkładamy łyżkę miodu. Gdy lekko zbrązowieje wkładamy miąższ z pomarańczy. Dusimy powoli z dodatkiem szczypty kardamonu. Gdy płyn odparuje a masa zgęstnieje zestawiamy patelnię z ognia. Studzimy. Nakładamy do miseczek z pomarańczy warstwami kakaową kaszkę i masę pomarańczową. Górę dekorujemy cząstkami pomarańczy, posypujemy kakao i startą skórką z górnych części pomarańczy. Na końcu dekorujemy każdy deser gałązką mięty.