Sposób przygotowania:
Paskowiec biało -czarny ucierany
Jajka ucieramy z cukrem. Powoli dosypujemy przesianą wcześniej mąkę z proszkiem do pieczenia.. Cały czas mieszamy. Wlewamy olej. Mieszamy na wolnych obrotach , aż składniki dokładnie sie ze sobą połączą. Masę dzielimy na dwie równe części. Obydwie części powinny mieć tą samą konsystencję. Do jednej z nich dodajemy kakao. Jeśli masa zbytnio się zagęściła można dodać kilka łyżek letniej wody. Formę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Na środek blachy kładziemy 1 łyżkę białej masy. Na nią następnie 1 łyżkę brązowej masy ...i postępujemy tak aż do końca. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200st. Temperaturę zmniejszamy do 180st i pieczemy przez 45-50min. Po wyjęciu i wystudzeniu dekorujemy polewą. Smacznego !!