LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Pasta blanca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyśmienity lekki obiadek lub kolacyjka.

Pasta blanca Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta blanca

 

  • makaron penne 25 dag
  • ser żółty ok., 10 dag
  • zioła (ulubione np. bazylia, oregano)
  • czosnek granulowany, gałka muszkatołowa po pół łyżeczki
  • sól, łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Pasta blanca
Makaron ugotować w osolonej wodzie z łyżką oleju. Odcedzić i spowrotem przełożyć do garnka. Ser pokroić w drobniejsze kawałki lub zetrzeć na tarce. Dodać do makaronu, podgrzewać do czasu, aż ser całkowicie się rozpuści, cały czas mieszając. Posypać ziołami, czosnkiem granulowanym i gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszać z makaronem. Podawać gorące.
Pasta blanca
Dodanie kawałków sera do gorącego makaronu.
Pasta blanca
Dodanie przypraw do gorącego makaronu z serem.