szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

pasta cebulowo-jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pasta z cebuli i jajek do pieczywa

pasta cebulowo-jajeczna

Składniki:

pasta cebulowo-jajeczna

 

  • 8 jajek
  • 3 cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • Sok cytrynowy
  • 4 łyżki siekanego szczypiorku
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

pasta cebulowo-jajeczna
Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać i drobno posiekać. Cebule obrać i również drobno posiekać- połączyć z jajkami. Skropić sokiem cytrynowym i zalać oliwą. Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek i dokładnie razem wymieszać. Przed podaniem lekko schłodzić. Podawać ze świeżym pieczywem. Jeśli nie chcemy żeby cebula miała zbyt intensywny smak, możemy ją po posiekaniu przelać na sicie gorącą wodą.