kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1116]

Pasta cukiniowa z kiełbasą i jajkami do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną i szybką w przygotowaniu pastę do smarowania pieczywa. Przygotowana z podsmażonej cukinii i kiełbasy z dodatkiem jajek i majonezu. Polecam.

Pasta cukiniowa z kiełbasą i jajkami do pieczywa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta cukiniowa z kiełbasą i jajkami do pieczywa

 

  • 100 g cukinii
  • 70 g chudej kiełbasy
  • 2 duże jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka pokrojonego koperku
  • 1 łyżka serka śmietankowego z chrzanem
  • 2 łyżki majonezu
  • sól prowansalska do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta cukiniowa z kiełbasą i jajkami do pieczywa
Umytą cukinie i kiełbasę kroimy w kosteczkę. Oliwę wlewamy na patelnie i rozgrzewamy, wkładamy pokrojoną cukinię i kiełbasę, smażymy przez kilka minut. Odstawiamy do ostudzenia.

Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Umyty koperek kroimy na drobno.

Do miski wkładamy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku, mieszamy. 
Pasta cukiniowa z kiełbasą i jajkami do pieczywa
Umytą cukinie i kiełbasę kroimy w kosteczkę.
Pasta cukiniowa z kiełbasą i jajkami do pieczywa
Obrane ze skorupek jajka kroimy na drobno.
Pasta cukiniowa z kiełbasą i jajkami do pieczywa
Pokrojone warzywa przesmażamy na rozgrzanej oliwie.
Pasta cukiniowa z kiełbasą i jajkami do pieczywa
Wszystkie składniki pasty łączymy ze sobą.