Sposób przygotowania:
Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa
Wątróbkę czyścimy i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy. Cukinie myjemy i osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy na mniejsze cześci. Pokrojone warzywa przesmażamy na połowie oliwy. Wkładamy do kielicha blendera. Wątróbkę osuszamy na papierowym ręczniku. Resztę oliwy wlewamy na patelnie i rozgrzewamy, wkładamy wątróbkę. Smażymy przez kilka minut z każdej strony. Studzimy.
Wątróbkę dodajemy z resztą składników do cukinii i blendujemy na gładką masę. Przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki.
Wątróbkę dodajemy z resztą składników do cukinii i blendujemy na gładką masę. Przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki.
robaczek
kuchenny świat
biedroneczki