SUPERPRZEPIS

Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa Więcej zdjęć (5)

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna pasta do pieczywa. Przygotowana z wątróbki z dodatkiem cukinii i warzyw. Jej konsystencja idealnie pasuje do smarowania pieczywa.

Składniki:

Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa
Wątróbkę czyścimy i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy. Cukinie myjemy i osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy na mniejsze cześci. Pokrojone warzywa przesmażamy na połowie oliwy. Wkładamy do kielicha blendera. Wątróbkę osuszamy na papierowym ręczniku. Resztę oliwy wlewamy na patelnie i rozgrzewamy, wkładamy wątróbkę. Smażymy przez kilka minut z każdej strony. Studzimy.

Wątróbkę dodajemy z resztą składników do cukinii i blendujemy na gładką masę. Przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki.
Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa
Umytą cukinie i cebula pokrojone na mniejsze kawałki.
Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa
Na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojone warzywa.
Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa
Umytą i osuszoną z wody wątróbkę smażymy na oliwie.
Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa
Wszystkie składniki pasty wkładamy do kielicha blendera i miksujemy.