Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kasza jaglana z cukinią i pastą bazyliową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kasza jaglana podsmażana z cukinią i cebulą, z dodatkiem pasty z bazylii, oliwy, żółtego sera, czosnku i płatków migdałowych...

Kasza jaglana z cukinią i pastą bazyliową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza jaglana z cukinią i pastą bazyliową

 

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana z cukinią i pastą bazyliową
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka. Liście bazylii przełożyć do miski blendera. Dodać do nich starty na tarce o drobnych oczkach ser, czosnek, płatki migdałowe i 5 łyżek oliwy. Wszystko mocno zmiksować. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Cukinię dodać do cebuli. Dodać też trochę soli i pieprzu. Smażyć, co chwilę mieszając, aż cukinia trochę zmięknie (ma pozostać chrupiąca). Dodać kaszę i pastę bazyliową. Wszystko dokładnie wymieszać, jeszcze chwilkę podsmażyć.
Kasza jaglana z cukinią i pastą bazyliową
Ugotowana odcedzona i wysypana z woreczka kasza jaglana.
Kasza jaglana z cukinią i pastą bazyliową
Bazylia tarty ser czosnek płatki migdałowe i oliwa przełożone do miski blendera.
Kasza jaglana z cukinią i pastą bazyliową
Pokrojona cukinia dodana razem z przyprawami do zeszklonej cebuli.
Kasza jaglana z cukinią i pastą bazyliową
Kasza i pasta bazyliowa dodane do podsmażonej z cebulą cukinii.