szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

pasta czosnkowa z cieciorki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszna pasta czosnkowa z cieciorki o tartego imbiru

pasta czosnkowa z cieciorki

Składniki:

pasta czosnkowa z cieciorki

 

  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 puszka cieciorki
  • 2 łyżki pasty zesamowej
  • sól,
  • 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1/2 łyżeczka oliwy
  • sok z jednej cytryny
  • pół łyżeczki tartego imbiru
  • szczypta mielonej kolendry

Sposób przygotowania:

pasta czosnkowa z cieciorki
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Cebulę obrać i drobno posiekać.Cieciorkę osączyć z zalewy na sicie.Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i cebulę, smażyć kilka minut mieszając. Nie rumienić. Wszystkie składniki pasty wymieszać, dodać wszystkie przyprawy i zmiksować na jednolita, gładką masę masę.Odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę.Podawać z pieczywem lub chlebkiem typu pita.