2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Zdrowa pasta jajeczna na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Zdrowa wiosenna pasta jajeczna z dodatkiem awokado, to propozycja na wiosenne śniadanko, doskonale smakuje z chrupkim pieczywem.

Zdrowa pasta jajeczna na zielono

Składniki:

Zdrowa pasta jajeczna na zielono

 

  • 5 jaj
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • ½ cebuli czerwonej
  • 1 ząbek czosnku
  • Pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • Biały pieprz do smaku
  • Sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zdrowa pasta jajeczna na zielono

ETAP 1:

Z awokado wydrążam łyżeczką miąższ, rozdrabniam widelcem, skrapiam sokiem z limonki aby nie sczerniało, mieszam ze startymi i ugotowanymi wcześniej jajkami, dodaję posiekana drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiam do smaku sola i białym pieprzem, mieszam z jogurtem, posypuję posiekaną natka pietruszki, smaruję pastą chlebek i podaję.
Smacznego!


Tagi:

pasty jajka