nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 401]

Pasta z kaszy jaglanej i kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można taką pastę zjadać z pieczywem, jak i może być świetnym dodatkiem do naleśników, czy makaronu, pysznie też smakuje sama zjadana prosto z miseczki bez żadnych innych dodatków.

Pasta z kaszy jaglanej i kurczaka

Składniki:

Pasta z kaszy jaglanej i kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Pasta z kaszy jaglanej i kurczaka
Kaszę jaglaną ugotować wedle przepisu na opakowaniu soląc nieco wodę, w której ją gotujemy. Kurczaka ugotować z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i liści laurowych.

Po ugotowaniu, gdy kurczak i kasza ostygną przełożyć je do wspólnej miseczki.

Do kurczaka i kaszy dodać natkę pietruszki, 3 ząbki czosnku oraz 2 łyżki oleju (ja zdecydowałam się na olej lniany, ale można wybrać także inny) oraz nieco wody mineralnej niegazowanej (ilość wody regulujemy w zależności od tego, czy chcemy, aby pasta była bardziej czy mniej gęsta).

Wszystkie składniki umieszczone razem w miseczce blendujemy. Po zmiksowaniu blenderem doprawiamy pastę do smaku solą i pieprzem - ja dodatkowo użyłam do dosmaczenia pasty suszonego koperku. Po dodaniu przypraw pastę zamieszać i jest gotowa do jedzenia.

Pastę przechowywać w lodówce.