Sposób przygotowania:
Pasta z kaszy jaglanej i kurczaka
Kaszę jaglaną ugotować wedle przepisu na opakowaniu soląc nieco wodę, w której ją gotujemy. Kurczaka ugotować z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i liści laurowych.
Po ugotowaniu, gdy kurczak i kasza ostygną przełożyć je do wspólnej miseczki.
Do kurczaka i kaszy dodać natkę pietruszki, 3 ząbki czosnku oraz 2 łyżki oleju (ja zdecydowałam się na olej lniany, ale można wybrać także inny) oraz nieco wody mineralnej niegazowanej (ilość wody regulujemy w zależności od tego, czy chcemy, aby pasta była bardziej czy mniej gęsta).
Wszystkie składniki umieszczone razem w miseczce blendujemy. Po zmiksowaniu blenderem doprawiamy pastę do smaku solą i pieprzem - ja dodatkowo użyłam do dosmaczenia pasty suszonego koperku. Po dodaniu przypraw pastę zamieszać i jest gotowa do jedzenia.
Pastę przechowywać w lodówce.
Po ugotowaniu, gdy kurczak i kasza ostygną przełożyć je do wspólnej miseczki.
Do kurczaka i kaszy dodać natkę pietruszki, 3 ząbki czosnku oraz 2 łyżki oleju (ja zdecydowałam się na olej lniany, ale można wybrać także inny) oraz nieco wody mineralnej niegazowanej (ilość wody regulujemy w zależności od tego, czy chcemy, aby pasta była bardziej czy mniej gęsta).
Wszystkie składniki umieszczone razem w miseczce blendujemy. Po zmiksowaniu blenderem doprawiamy pastę do smaku solą i pieprzem - ja dodatkowo użyłam do dosmaczenia pasty suszonego koperku. Po dodaniu przypraw pastę zamieszać i jest gotowa do jedzenia.
Pastę przechowywać w lodówce.