Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy z żurawiną
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy margarynę, cukier trzcinowy i kakao. Wszystko powoli gotujemy.
Gdy składniki się połączą i rozpuszczą wsypujemy mleko w proszku. Garnek zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy (masa musi być jednolita - bez grudek).
Następnie wsypujemy pokruszone herbatniki oraz suszoną żurawinę. Wszystko dokładnie mieszamy (masa jest dość zwarta). Foremkę wykładamy folią spożywczą.
Na dno foremki ścieramy na średnich oczkach białą czekoladę, wykładamy masę czekoladową.
Lekko dociskamy i wyrównujemy. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Gdy składniki się połączą i rozpuszczą wsypujemy mleko w proszku. Garnek zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy (masa musi być jednolita - bez grudek).
Następnie wsypujemy pokruszone herbatniki oraz suszoną żurawinę. Wszystko dokładnie mieszamy (masa jest dość zwarta). Foremkę wykładamy folią spożywczą.
Na dno foremki ścieramy na średnich oczkach białą czekoladę, wykładamy masę czekoladową.
Lekko dociskamy i wyrównujemy. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
SylaUla