eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pasta Eli z bobu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sezonowa pasta z bobem,jajkami ugotowanymi na twardo,wędzoną kiełbasą,cebulką i majonezem. Świetna ze świeżym pieczywem.

Pasta Eli z bobu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta Eli z bobu

 

  • 30 dkg bobu
  • 15 dkg cienkiej kiełbasy
  • 2 jajka
  • 1/2 małej cebuli
  • sól
  • pieprz
  • majonez według uznania

Sposób przygotowania:

Pasta Eli z bobu
Bób umyć,zalać osolonym wrzątkiem i ugotować do miękkości. Ugotowany bób odcedzić,przelać zimną wodą,odsączyć i obrać ze skórek. Obrany bób posiekać. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie,obrać ze skorupek i drobno pokroić. Cebulę drobniutko posiekać. Bób przełożyć do miski,dodać kiełbasę,jajka,cebulę,majonez,doprawić solą,pieprzem do smaku i wymieszać. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego!
Pasta Eli z bobu
Ugotowany i obrany z łupinek bób posiekać.
Pasta Eli z bobu
Ugotowane jajka pokroić w kosteczkę,cebulę drobno posiekać.
Pasta Eli z bobu
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w drobną kostkę.
Pasta Eli z bobu
Bób przełożyć do miski,dodać kiełbasę,jajka,cebulę,majonez,doprawić solą,pieprzem do smaku i wymieszać.