alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Pasta grochowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta do chleba, jeśli groch lubicie

Pasta grochowa

Składniki:

Pasta grochowa

 

  • 1 czerwona cebula
  • 1,5 ząbka czosnku
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • 1 szklanka łuskanego grochu
  • pół łyżeczki kminku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 szklanki wody
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta grochowa
Groch zalać wodą. Odstawić na 60 minut. Po czym gotować do miękkości. Odsączyć. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Rozetrzeć cebulę z czosnkiem. Lekko podsmażyć na łyżce oleju. Zdjąć z ognia. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Przyprawić. Zmiksować.