katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pasta grzybowa do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Moja rodzina lubi różne pasty do pieczywa tym razem była pasta ze świeżych grzybów leśnych z jajkami. Wszystkim bardzo smakowała.

Pasta grzybowa do pieczywa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta grzybowa do pieczywa

 

Sposób przygotowania:

Pasta grzybowa do pieczywa
Grzyby obieramy, kroimy i płuczemy. Obgotowujemy w osolonej wodzie, przelewamy przez durszlak i osączamy. Wrzucamy je razem z grubo pokrojoną cebulą na rozgrzane masło i dusimy ok 10 min. 

Zdejmujemy z patelni zostawiając na niej jakikolwiek płyn. Studzimy. 

Jajka kroimy na ćwiartki czy jakkolwiek. Wszystko wrzucamy do jednego naczynia, dodajemy bułkę tartą (czasami trzeba jej dodać więcej) i ścinamy blenderem. 

Doprawiamy pastę do smaku i smarujemy nią kromki pieczywa.
Pasta grzybowa do pieczywa
Przygotowaną pastą smarujemy kromki pieczywa.