Sposób przygotowania:
Pasta grzybowa do pieczywa
Grzyby obieramy, kroimy i płuczemy. Obgotowujemy w osolonej wodzie, przelewamy przez durszlak i osączamy. Wrzucamy je razem z grubo pokrojoną cebulą na rozgrzane masło i dusimy ok 10 min.
Zdejmujemy z patelni zostawiając na niej jakikolwiek płyn. Studzimy.
Jajka kroimy na ćwiartki czy jakkolwiek. Wszystko wrzucamy do jednego naczynia, dodajemy bułkę tartą (czasami trzeba jej dodać więcej) i ścinamy blenderem.
Doprawiamy pastę do smaku i smarujemy nią kromki pieczywa.
Zdejmujemy z patelni zostawiając na niej jakikolwiek płyn. Studzimy.
Jajka kroimy na ćwiartki czy jakkolwiek. Wszystko wrzucamy do jednego naczynia, dodajemy bułkę tartą (czasami trzeba jej dodać więcej) i ścinamy blenderem.
Doprawiamy pastę do smaku i smarujemy nią kromki pieczywa.