Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pasta jajeczna z rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka wiosenna pasta kanapkowa z jajek ugotowanych na twardo i pierwszej tegorocznej rzeżuchy wyszła przepyszna

Pasta jajeczna z rzeżuchą

Składniki:

Pasta jajeczna z rzeżuchą

 

  • 5 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 szczypta chili w proszku
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki rzeżuchy
  • rzeżucha do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z rzeżuchą
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie (dzięki temu nawet jak skorupka popęka to jajko nie wyleje się do wody). Ugotowane jajka, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Przerzucamy do blendera, dodajemy rzeżuchę, majonez, chili i trochę soli i pieprzu. Miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy ewentualnie do smaku solą i pieprzem.Podajemy ze świeżym pieczywem. Kanapkę z taką pastą dobrze jest jeszcze posypać świeżą rzeżuchą.