choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo smaczna pasta idealna na śniadanie lub kolacje

pasta jajeczna

Składniki:

pasta jajeczna

 

  • 3jajka
  • 1 cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 ogórek
  • 2 rzodkiewki

Sposób przygotowania:

pasta jajeczna
Jajko gotujemy na twardo. Ogórek oieramy i siekamy jak najdroniej. Rzodkiewki kroimi również jak najdrobniej. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Cebulę obieramy i siekamy jak najdrobniej. Wszystko wrzucamy do miski. Ugotowane jajka obieramy i przepuszczamy przez praskę do czosnku. Dodajemy do miski i mieszamy, dodajemy majonez i jogurt i doprawiamy. Pasta gotowa:) jak ktoś lubi szczypiorek można jeszcze go drobno posiekać i dodać.