Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Często robię na śniadanie

Pasta jajeczna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna

 

  • jajka 5 szt
  • por lub szczypiorek
  • sól i pieprz
  • majonez 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna
Jajka włożyć do wody i gotować na twardo.
Odlać wodę z jajek, zalać zimną, obrać jajka ze skorupek.
Przecisnąć przez praskę.
Szczypiorek lub por posiekać dodać do jajek.
Pastę wymieszać z solą, pieprzem i majonezem.
Gotową pastą smarować kromki chleba.
Pasta jajeczna
ugotowane jajka na twardo
Pasta jajeczna
pasta gotowa do smarowania pieczywa