kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta jajeczna do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę przygotowaną z jajek, majonezu, cebuli i szczypiorku oraz przypraw. Niewiele składników, a smakuję pysznie. Polecam.

Pasta jajeczna do pieczywa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczna do pieczywa

 

  • 4 jajka
  • woda do gotowania jajek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna do pieczywa
Jajka gotujemy i przekładamy do zimnej wody, studzimy.
W tym czasie cebulę obieramy z łusek i kroimy na kostkę. Myjemy szczypiorek osuszamy z wody i kroimy na drobno. Jajka osuszamy z wody i obieramy ze skorupek, kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy majonez i pokrojoną cebulę i szczypior. Doprawiamy do smaku i mieszamy.   
Pasta jajeczna do pieczywa
Obrane ze skorupek jajka kroimy w kosteczkę.
Pasta jajeczna do pieczywa
Cebula i szczypior pokrojone na kawałeczki.
Pasta jajeczna do pieczywa
Wszystkie składniki na pastę jajeczną wkładamy do miski i mieszamy.