Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nie ma to jak pyszna pasta jajeczna domowej roboty, idealna na śniadanie. Chwila moment i gotowa, polecam.

Pasta jajeczna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, płuczemy pod wodą. Białka bardzo drobno kroimy. Żółtka kruszymy.

Całość wrzucamy do miski, dodajemy musztardę, masło, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.

Pasta świetnie sprawdza się jako smarowidło do pieczywa na śniadanie, ale też jako np. nadzienie wytrawnych babeczek.
Pasta jajeczna
Jajka gotujemy na twardo, od zimnej wody z dodatkiem soli.
Pasta jajeczna
Białka bardzo drobno siekamy w kosteczkę.
Pasta jajeczna
Żółtka kruszymy bądź rozdrabniamy widelcem.
Pasta jajeczna
Całość jajek łączymy z musztardą, masłem i przyprawami.