bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Pasta jajeczna z brokułami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna i sycąca pasta z jajek i brokułów, idealna do smarowania pieczywa, często przyrządzam ją na piątkowe śniadania.

Pasta jajeczna z brokułami

Składniki:

Pasta jajeczna z brokułami

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 6-7 różyczek brokułów
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól himalajska
  • przyprawa do kanapek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z brokułami
Różyczki brokułów wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Odcedzamy, pozostawiamy do ostudzenia.

Ugotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, brokuły kroimy na małe kawałki. Dodajemy majonez oraz musztardę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kanapek.

Wszystko dokładnie mieszamy, pastę przed podaniem schładzamy.