Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta jajeczna z chrzanem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię połączenie jajek i chrzanu, tutaj to zestawienie proponuję w postaci pasty kanapkowej, z dodatkiem posiekanego szczypiorku.

Pasta jajeczna z chrzanem i szczypiorkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna z chrzanem i szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z chrzanem i szczypiorkiem
Jajka gotujemy na twardo, a gdy ostygną, rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków.

Dodajemy chrzan, majonez oraz wypłukany, osuszony i posiekany szczypiorek. Mieszamy pastę. Przyprawiamy ją do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu oraz solą.

Jeszcze raz mieszamy i przed podaniem schładzamy w lodówce. Podajemy z pieczywem.
Pasta jajeczna z chrzanem i szczypiorkiem
Jajka gotujemy na twardo, a gdy ostygną, rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków.
Pasta jajeczna z chrzanem i szczypiorkiem
Dodajemy chrzan oraz wypłukany, osuszony i posiekany szczypiorek.