Sposób przygotowania:
Pasta jajeczna z groszkiem i kurczakiem.
Jajka ugotować na twardo,ostudzić zimną wodą,obrać ze skorupek i posiekać sieczkarką do jaj.Pierś drobiową wcześniej ugotowaną lub wędzoną pokroić drobno.Jajka posiekane zmieszać z dwiema pełn- -ymi łyżkami musztardy lub majonezu kieleckiego,dodać drobno pokrojoną na kawałki piersią drobiową,doprawić solą i pieprzem..Dymki lub czerwone średnie cebulki sałatkowe opłukać,osuszyć i drobno posiekać.Groszek wyj- -ąć z puszki,przelać zimną wodą i osączyć.Dodać jarzyny do pasty i dodatkowo zmiksować w malakserze.Pastę przełożyć do niewielkiego naczynia,przykryć i wstawić do lodówki.Podawać na zimno z białym pieczywem lub bułeczkami grahamkami z ziarnami.