Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta jajeczna z kaparami i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i prosta jajeczna pasta kanapkowa z dodatkiem żółtego sera oraz kaparów. Dobry pomysł na smaczne śniadanie.

Pasta jajeczna z kaparami i żółtym serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna z kaparami i żółtym serem

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z kaparami i żółtym serem
Jajka gotujemy na twardo i rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Kapary kroimy w drobną kostkę, ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy do jajek.

Przyprawiamy pastę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i szczyptą soli. Dodajemy majonez i mieszamy. Przed podaniem wstawiamy pastę do lodówki.
Pasta jajeczna z kaparami i żółtym serem
Kapary kroimy w drobną kostkę, ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy do jajek.
Pasta jajeczna z kaparami i żółtym serem
Przyprawiamy pastę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i szczyptą soli. Dodajemy majonez i mieszamy.