ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Pasta jajeczna z natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna i szybka pasta idealna na śniadanie

Pasta jajeczna z natką pietruszki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna z natką pietruszki

 

  • 7 jajek,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z natką pietruszki
Jajka wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Wodę solimy. Garnek stawiamy na kuchence i gotujemy jaja na twardo. Po ugotowaniu odlewamy, zalewamy zimną wodą i studzimy. Zimne jaja obieramy ze skorupek i kładziemy na talerz.Wygniatamy je dokładnie widelcem. Dodajemy majonez z jogurtem, musztardę, oraz natkę pietruszki. Ponownie dokładnie wygniatamy do uzyskania jednolitej masy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastę jajeczną wykładamy na chlebek lub bułeczkę.
Pasta jajeczna z natką pietruszki
Jajka wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą Wodę solimy Garnek stawiamy na kuchence i gotujemy jaja na twardo Po ugotowaniu odlewamy zalewamy zimną wodą i studzimy Zimne jaja obieramy ze skorupek i kładziemy na talerz
Pasta jajeczna z natką pietruszki
Wygniatamy je dokładnie widelcem Dodajemy majonez z jogurtem musztardę oraz natkę pietruszki Ponownie dokładnie wygniatamy do uzyskania jednolitej masy Do smaku doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy Tak przygotowaną pastę jajeczną wykładamy na chlebek lub bułeczkę