patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Pasta jajeczna z ogórkami małosolnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pasta jajeczna z ogórkami małosolnymi to idealna propozycja na śniadanie czy kolację. Ja również podaję ją z krakersami czy macą.

Pasta jajeczna z ogórkami małosolnymi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna z ogórkami małosolnymi

 

  • 4 ugotowane jajka na twardo
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowe
  • 3 ogórki małosolne
  • 10 dag tartego sera np. cheedar
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z ogórkami małosolnymi
Ogórki małosolne drobno kroję w kostkę. Ugotowane jajka trę na tarce o grubych oczkach.

W miseczce łączę utarte jajka, pokrojone ogórki małosolne, dodaję kukurydzę konserwową, tarty ser żółty. Mieszam ze sobą.

Doprawiam solą i pieprzem, dodaję również majonez,  jogurt naturalny oraz musztardę. Mieszam.

Pozostawiam ok 30 min w lodówce przed podaniem.
Pasta jajeczna z ogórkami małosolnymi
Do miski przekładam kukurydzę konserwową oraz ser żółty i jajka.
Pasta jajeczna z ogórkami małosolnymi
Następnie dodaję jajka na twardo oraz przyprawy i majonez.