małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Pasta jajeczna z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i smaczna pasta kanapkowa dobra na każdą okazję.

Pasta jajeczna z pietruszką

Składniki:

Pasta jajeczna z pietruszką

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z pietruszką
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. Po wystudzeniu kroimy na połówki, żółtka przecieramy przez drobne sitko, a białka kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebulę ścieramy na tarce lub również kroimy w drobną kosteczkę. Ciepłe masło ucieramy na krem, dodajemy jajka, cebulę. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do reszty. Doprawiamy solą, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i całość mieszamy. Pastą smarujemy kanapki, nie musimy używać już masła, gdyż zawiera je pasta.