Sposób przygotowania:
Roladki z pokrzywami i papryką
Czosnek posiekać, przełożyć do miseczki. Listki pokrzywy umyć, lekko osuszyć, drobno pokroić, dodać do czosnku razem z łyżką oleju, odrobiną soli i pieprzu. Wszystko wymieszać. Piersi z kurczaka podzielić na 4 porcje. Każdą porcję mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku wędzonki, trochę pokrzyw z czosnkiem i po kawałku papryki. Zwinąć w roladki. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Każdą roladkę obtoczyć w mące, zamoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Panierkę lekko docisnąć do mięsa. Roladki kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć je na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.