kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1349]

Pasta jajeczna z rukolą i mozzarellą do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na bardzo smaczną pastę jajeczną z dodatkiem rukoli i mozzarelli. Najlepiej smakuje na domowym pieczywie. Polecam

Pasta jajeczna z rukolą i mozzarellą do pieczywa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z rukolą i mozzarellą do pieczywa

 

  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 100 g mozzarelli
  • solidna garść rukoli
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z rukolą i mozzarellą do pieczywa
Rukolę myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Mozzarellę odsączamy z płynu i kroimy w kosteczkę. Osuszoną z wody rukolę kroimy na drobno.

Do miski przekładamy pokrojone składniki i dodajemy majonez, śmietanę oraz doprawiamy do smaku. Mieszamy.
Pasta jajeczna z rukolą i mozzarellą do pieczywa
Obrane ze skorupek jajka kroimy w kosteczkę.
Pasta jajeczna z rukolą i mozzarellą do pieczywa
Mozzarellę i osuszaną rukolę kroimy na drobno.
Pasta jajeczna z rukolą i mozzarellą do pieczywa
Pokrojone składniki przekładamy do miski.
Pasta jajeczna z rukolą i mozzarellą do pieczywa
Do miski dodajemy kwaśną śmietanę, majonez, przyprawy i mieszamy.