patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Pasta jajeczna z selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Znakomita szybka pasta jajeczna z dodatkiem selera naciowego, rzodkiewki, ogórka kiszonego. Pyszna i niskokaloryczna.

Pasta jajeczna z selerem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasta jajeczna z selerem

 

  • 5 jajek.
  • 1 ogórek kiszony.
  • 3 rzodkiewki.
  • 1/3 cebuli czerwonej.
  • 1 łodyga selera naciowego.
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego.
  • 1 łyżka majonezu.
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z selerem
Jajka gotuje, studze, kroję w małą kostkę. Następnie dokładnie ugniatam widelcem. Ogórki oraz selera również kroję w kostkę.

Rzodkiewkę kroję na 4 części. Dodaję jogurt oraz majonez. Wszystko mieszam ze sobą. Dodatkowo dodaję sól i pieprz.

Mieszam i wkładam do lodówki na minimum 30,min przed podaniem. Smacznego. 
Pasta jajeczna z selerem
Jajka gotuję a następnie kroję w kostkę oraz lekko ugniatam widelcem.
Pasta jajeczna z selerem
cebulę oraz ogórki kroję drobno w kostkę.
Pasta jajeczna z selerem
rzodkiewkę kroję na 4 oraz selera kroję drobno dodaję do jajek.
Pasta jajeczna z selerem
Do posty dodaję jogurt oraz majonez a następnie przyprawy.
Pasta jajeczna z selerem
gotową pastę wkładam do lodówki na min 30 min a następnie podaję z pieczywen.smacznego.

Tagi:

pasta jajka