kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta jajeczna z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z jajek i awokado z dodatkiem cebulki. Polecam.

Pasta jajeczna z awokado Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z awokado

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z awokado
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kosteczkę. Awokado kroimy wzdłuż na dwie połówki i wyjmujemy pestkę, miąższ wyjmujemy za pomocą łyżki. Kroimy na bardzo drobno i skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.

Do miski wkładamy pokrojone składniki i dodajemy majonez oraz przyprawy. Mieszamy.
Pasta jajeczna z awokado
Obrane jajka kroimy i przekładamy do miski.
Pasta jajeczna z awokado
Do jajek dodajemy pokrojoną cebulkę.
Pasta jajeczna z awokado
Awokado kroimy bardzo drobno i skrapiamy sokiem cytrynowym.
Pasta jajeczna z awokado
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.