Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pasta jajeczno-bazyliowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna pasta do smarowania pieczywa przygotowana z ugotowanych na twardo jajek ze świeżą bazylią i czosnkiem.

Pasta jajeczno-bazyliowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczno-bazyliowa

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno-bazyliowa
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i przełożyć do miski blendera. Dodać do nich obrane ząbki czosnku, bazylię, majonez, trochę soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Wszystko zmiksować. Nie trzeba robić tego zbyt dokładnie, mogą pozostać jeszcze kawałeczki jajek. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli. Pasta nadaje się do smarowania pieczywa.
Pasta jajeczno-bazyliowa
Ugotowane na twardo obrane i przełożone do miski blendera jajka.
Pasta jajeczno-bazyliowa
Pozostałe składniki pasty dodane do jajek.