buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Pasta jajeczno-śledziowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta jest doskonała z pieczywem.Polecam.

Pasta jajeczno-śledziowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczno-śledziowa

 

  • filety śledziowe w pomidorach 170g. puszka
  • 100g miękkiego masła
  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 3 średnie ogórki konserwowe
  • 1 średnia cebula
  • 150g.pieczarek marynowanych
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej zielonej cebulki
  • pomidor do dekoracji
  • sol,pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno-śledziowa
Jajka,ogórek,pieczarki,cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę wrzucamy do miski.Śledzie rozdrabniamy widelcem razem z masłem,wrzucamy do miski,dodajemy musztardę,ocet,natkę pietruszki,doprawiamy do smaku,dokładnie mieszamy.Pastą smarujemy pieczywo dekorujemy cząstkami pomidora i zieloną cebulką.SMACZNEGO.
Pasta jajeczno-śledziowa
Pasta jsjeczno-śledziowa doskonała do pieczywa.Polecam.
Pasta jajeczno-śledziowa
Pasta jsjeczno-śledziowa doskonała do pieczywa.Polecam.
Pasta jajeczno-śledziowa
Pasta jsjeczno-śledziowa doskonała do pieczywa.Polecam.