Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pasta kanapkowa z cielęciny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gotując rosół niejednokrotnie mamy problem co zrobić z mięsem, na którym go przyrządzamy – zróbmy pastę! : )

Pasta kanapkowa z cielęciny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta kanapkowa z cielęciny

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z cielęciny
Ugotowane w rosole mięso kroimy na mniejsze kawałki, a następnie za pomocą blendera rozdrabniamy go razem z jajkami ugotowanymi na twardo, czerwoną cebulą, majonezem oraz solą i pieprzem. Pastą o idealnej konsystencji smarujemy świeże pieczywo. pasta jest wyśmienita, w lodówce możemy ją trzymać do 2 dni - lepsza jak pasztet!
Pasta kanapkowa z cielęciny
Ugotowaną w rosole cielęcinę kroimy na grubsze kawałki, natomiast jajka gotujemy na twardo.
Pasta kanapkowa z cielęciny
Gdy wszystkie składniki utworzą gładką, jednolitą pastę doprawiamy ją do smaku.