Sposób przygotowania:
Pasta kanapkowa z drobiowej wątróbki
1. Jajka gotujemy na twardo we wrzątku przez 10 minut.
2. Wątróbkę oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
3. Cebule bardzo drobno siekamy.
4. Na rozgrzany olej wrzucamy wątróbkę razem z cebulą. Dusimy, aż wątróbka zmięknie. Dodajemy sól i pieprz.
5. Wątróbkę studzimy, w tym czasie siekamy jajka.
6. Wszystko razem miksujemy blenderem, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze pieprzem i solą.
2. Wątróbkę oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
3. Cebule bardzo drobno siekamy.
4. Na rozgrzany olej wrzucamy wątróbkę razem z cebulą. Dusimy, aż wątróbka zmięknie. Dodajemy sól i pieprz.
5. Wątróbkę studzimy, w tym czasie siekamy jajka.
6. Wszystko razem miksujemy blenderem, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze pieprzem i solą.