nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Pasta kanapkowa z drobiowej wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Podawać ją można ze świeżym białym pieczywem lub grzankami

Pasta kanapkowa z drobiowej wątróbki

Składniki:

Pasta kanapkowa z drobiowej wątróbki

 

  • 40 dag wątróbki drobiowej
  • 4 jajka
  • 3 cebule
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z drobiowej wątróbki
1. Jajka gotujemy na twardo we wrzątku przez 10 minut.
2. Wątróbkę oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
3. Cebule bardzo drobno siekamy.
4. Na rozgrzany olej wrzucamy wątróbkę razem z cebulą. Dusimy, aż wątróbka zmięknie. Dodajemy sól i pieprz.
5. Wątróbkę studzimy, w tym czasie siekamy jajka.
6. Wszystko razem miksujemy blenderem, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze pieprzem i solą.