ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Pasta kanapkowa z gorgonzolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna kremowa pasta z gorgonzoli,mascarpone i masła

Pasta kanapkowa z gorgonzolą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta kanapkowa z gorgonzolą

 

  • 100 g sera mascarpone
  • 50 g słodkiej gorgonzoli
  • 50 g miękkiego masła
  • 1 łyżeczka musztardy dijon

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z gorgonzolą
Do miski przekładamy ser mascarpone, gorgonzolę oraz masło. Całość ucieramy dokładnie widelcem starając się wymieszać wszystkie składniki. Następnie dodajemy łyżeczkę musztardy i wszystko mieszamy tak aby wszystkie składniki się połaczyły. Pasta powinna mieć gładką konsystencję. Podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego :)
Pasta kanapkowa z gorgonzolą
do miseczki przekładamy gorgonzolę mascaprone i masło
Pasta kanapkowa z gorgonzolą
masło powinno być miękkie aby wszystko dobrze wymieszać