Sposób przygotowania:
Paprykarz z kaszą jaglaną
Nastawiamy wodę na kaszę i gotujemy ją al dente w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy sardynki i dokładnie mieszamy.
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy starte na tarce o dużych oczkach warzywa.
Podsmażamy przez chwilę, a później podlewamy wodą i dusimy przez około 20 minut na małym ogniu. Przyprawiamy danie do smaku, dodajemy przecier i smażymy jeszcze kilka minut.
Dodajemy zawartość patelni do miski z kaszą i sardynkami. Mieszamy i wstawiamy przed podaniem do lodówki.
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy starte na tarce o dużych oczkach warzywa.
Podsmażamy przez chwilę, a później podlewamy wodą i dusimy przez około 20 minut na małym ogniu. Przyprawiamy danie do smaku, dodajemy przecier i smażymy jeszcze kilka minut.
Dodajemy zawartość patelni do miski z kaszą i sardynkami. Mieszamy i wstawiamy przed podaniem do lodówki.